MIKSI JA KOSKA – kun elämä yllättää

 

  KRIISIT Kriiseissä, muutostilanteissa  ei useinkaan riitä entiset tiedot ja keinot eteenpäin pääsemiseksi. Kriisi on murros, taite ja käännekohta elämässä, usein yllättävä ja äkillinen. Ne eivät katso aikaa, paikkaa tai ihmistä.

Elämänmuutokset koskevat meitä kaikkia. Ne voivat kriisiytyä ja silloin on viisautta hakea niistä selviytymiseen tukea, myös alan ammattilaisten. Ammatti ja työ ei suojaa meitä niiltä, vaikka antaisikin työvälineitä muutosten työstämiseen. Mutta ulkopuolisen kanssa peilaaminen on kaikille yhtä tärkeää ja korvaamatonta!

Kiinan kielessä kriisi tarkoittaa sekä vaaraa että mahdollisuutta. Jotta muutostilanne ei jumittuisi rajoitukseksi elämäämme ja siitä nauttimiseen on tarpeellista saada pohtia muutosta ulkopuolisen, ammattilaisen kanssa. Näin voi luoda uutta merkitystä muutokseen turvallisesti toisen, kuulijan, kanssa peilaten. Myös elämän luonnolliseen kulkuun kuuluvissa elämänkaaren eri vaiheisiin siirtymisessä on hyödyllistä työstää tuota siirtymistä ja tulevaa muutosta jonkun ammattilaisen kanssa. Kriisistä ja elämän muutoskohdasta on mahdollista rakentaa ja kasvattaa tietoisesti ja tavotteellisesti uutta.

< Takaisin pääsivulle

 


www.tunnetaito.net - Anitta Tammela | anitta.tammela1(at)gmail.com
Terapeuttiset yksilö- ja parikeskustelut, työnohjaukset, ryhmätoiminnat, koulutukset.

Design: Lindavision